My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, April 29, 2011

Who That Girl??

Assalamualaikum everyone... how are u people...?? hopefully semua mcm biase, shat2 sokmo.. kerie pon shat jugak..Alhamdulillah.. cumenye..skang ni..terase skt tekak dan batuk2..malas la nk pg clinic uia tu amik ubat..kt shop ade jual ubat batuk x??? haih..
Da2.. stop cite psl batuk n ubt batuk.. kite bebel bnda lain plak oke? Yeszzza....today entry kerie.. kerie nk cite pasal sorang celebrity yg bru meningkat naik. Pelakon baru dan juga pengacara baru. ehehe.. tetibe plak ade ruangan gosip artis kt lam blog kerie kn.. xpe.. artis ni bestfren kerie.. so xpe cite pasal dia.. sbb kerie da kenal dia sgt2 n rapat dgn dia. Hmm.. bg kerie dia seorang yg baik... hati dia baik.. x mcm kerie..kdg2 ade mse jugak malas nk layan org.. hahaha.. Kwn kerie ni.. dia suke tlg org.. n x bersangka buruk dgn org lain. :) Selain tu, kwn kerie ni.. cntik dan manis org nye. Gadis melayu yg berwajah international. Bukan ape, org luar pon suke kn rupa dia dan mengakui yg dia cntik. Mase tu, ade seminar kt UIA, ade la rombongan dari Thailand dtg.. mostly org2 Thai ni.. pgl dia Miss Malaysia tau.. Awww.. bangga i dapat kwn cntik mcm dia.. :)

Kwn kerie ni bru je menceburi bidang seni. dia start berlakon dalam Impian sunsilk and then skrg dia muncul pulak dalam Gadis semasa sunsilk dengan watak yg sama sebagai tuti.. selain itu, dia buat jugak part time modelling untk busana Muslimah. Tapi untk pengetahuan korang semua.. dia skang da ade online butik sndiri. Online butik ni diusahakn dgn kwn baik nye iaitu Shabana. Entry yg lepas2 kerie ade letak cite psl simply shayana.. ha.. tu la online butik yg diusahakn oleh beliau. kwn kerie ni jugak skang melibatkn diri sbg pengacara untk rancangan safiyya yg ditayangkan di TV 9..

Name kawan kerie tu adalah Nur Liyana Bt Kamar Hisham.. Same umur dgn kerie iaitu berusia dua puluhan... (umur sebenar dirahsia kan).. sme jugak tmpt belajar dgn kerie iaitu UIAM tercinta, n sme course dgn kerie jgak iaitu Clinical and counseling psychology.

Disini kerie nk describe sikit sebanyak psl Liyana Hisham ni..:
- Sangat sweet dan cantik org nye
- Kurus dan slim
- Berkulit putih berseri.
- Baik hati
- Suke menolong kwn2...
- Berkeyakinan tinggi
- Ego lebih tgi dari kerie.. mknenye tegas la orgnya..
- Sgt fun org nya.. gaya spontan
- Drama queen.. ehehe...
- Multi-talented.
- Jukebox original/ bergerak
- Pndai bg nasihat..
- Xleh minum coffee. nnti boleh jd high.
- Kadang2 garang n degil
- Boleh berkawan dgn sesiapa sahaja..
- Sgt satu kepala dgn kerie.. :)

Oh yeah..she's fabulous..
Oh... korang msti rase kerie membodek2 kawan sndiri kn.. mentang2 la beliau artis.. oh no no no.. tdak sme skali, jgn bersalah fhm ok.. kerie ikhlas hati memberi pndapat peribadi ini... kerie harap.. Liyana akn bertambah baik dan baik dan baik di masa akan dtg.. Org nya tegas, tp hatinya lembut. Kalo org baik dgn dia.. dia pun akan baik dgn org tu.. Hmm.. so kepada peminat tuti or liyana hisham.. mmg x menyesal la kalo anda semua minat dia.. she can be a role model to the young generation, InshaAllah. Ok la smpi di sini shaja untk entry kali ni.. bwh ni kerie ade upload beberapa keping gmbr.. Selamat menjamu mata dan bergosip.. Thanks for reading n following.. Muchas Gracias.. xiexie ni men.. MMMUUAH... sekian.

This abaya is from simplyshayana... cntik kan?
Gmbr curi mse kt hospital selayang ni.. bgs kn dia ni.. rajin bace buku... :P
Lokasi: kt bilik kerie mahalah maryam UIA... mse ni dia tumpang bersiap.. sbb lepas abes practicum terus kene pg shooting rancangan Safiyya.. anyway, this dress also from simplyshayana...
Mase ni dalam kelas kegemaran.. hahhaha.. Test construction.. Fav subject ni,, tgok liyana khusyuk gile dgr lecture.. 

3 comments:

Anonymous said...

paradise girl x nak jadi artis ke?

Paradise Gal said...

hehehe.. err..x kot..:)

Phat said...

pengacara raudah tv9 kan