My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, June 27, 2011

Its hurting me!! Ouch..

Assalamualaikum...

hai peeps..

kerie nk menulis lg..

hari ni kerie pose ganti. yeay.. tgl lagi sari je lps ni... :) alhamdulillah...

td.. kerie ade usya satu fb minah ni.. hmm.. mmg cun dia ni.. well, kate cun msti la ramai peminat kn. Tapi nye.. kerie sbnrnye bukan nk ckp ape. cume kerie nk melahirkan rase sedih lam hati kerie lepas tgok si minah ni.. bukan kerie nk kate kerie baik or nk kate dia tak baik. kerie pun tak kenal dia. mgkin dia mmg baik walaupun pakaian dia dan cara dia mendedahkan diri dia pd umum sgt memalukan. Tapi dia suke dan bangga dgn perbuatan tu. Kerie pun suke amik gmbr.. suke bergaya2.. suke nmpk cntik.. kerie tak kisah kalo dia pon suke mcm kerie jugak. ye.. kerie tau bukan kerie je yg suke mcm tu... perempuan lain termasuk si minah ni pon suke mcm kerie...  dia nk nmpk cntik dn menjadi perhatian di mata lelaki. Kerie bukan nk kate dia jahat.. tapi kerie sedih sbb lelaki2 tgok gambar2 dia sambil melucah. yesss... she got pretty face.. sexy body.. but thats not 100% yours.. that belong to Allah.. and He order you to protect and preserve it as He mentioned in al-Quran and hadis. Why?? why?? knape suke jd bahan lucah?? mane perginye malu si gadis??

Ape yg nk dibangga bila jd bahan lucah???
rasenye org yg bangga dijadikan bahan lucah adalah tdk normal. Di manakah letak nya harga diri dan maruah??
bagi westerner malu itu... perkara yg tdak baik.. mmg, kalo malu berlebihan dan tak kene tempat mmg tak baik. tapi bukankah malu itu penting dalam hidup kte sbg manusia. ia membezakn kita dgn haiwan. Sedangkan sifat malu rasullah itu seperti anak dara yg msh menjaga kehormatan diri, keluarga dan agama.. itu rasullah... si kekasih Allah. Kita ni.. sape je? manusia biasa. bile buat salah or dosa lg bangga adalah. This girl.. she still can mention that she feel grateful to Allah for giving her beauty and nice body.. at the same she's showing half of her b**bs to public.. this is what?? oh.. sy sebagai umat islam rase terhina. sy sbg gadis islam rase malu.. i don't wanna judge her as so and so.. but please.. its hurting me.. !! because i'm a Muslim and i know what my God love and don't love. what are the things that can make He angry...

I'm not suppose to judge her. Allah can change her into a better person anytime He wants. so.. what can i do is pray to Allah, so that one day she will see the truth and repent to Allah. Mungkin selepas tu, dia akan jadi lebih baik dari orang yang sedia baik.. Amin.

Yes.. i love my Muslim brothers and sisters.. that's why i feel sad when i saw things like this happen. i don't want only to protect my dignity but also my religion and Muslim ummah.

Rase bahagia bile tngok celebrity, dan gadis2 melayu yg bertudung berakhlak mulia. sejuk mata memandang.. rase hati ingin mencontohi mereka dan bersaing dgn mereka.. spy kite menjadi lebih baik dari semasa ke semasa.
Warnida, my role model. mmg peminat dia.. dari sebelom dia pakai tudung lg. Rase sgt happy bile first time tau dia pki tudung. Semua cerita yg dia berlakon terus tengok. She's very sweet.. :) mse ni kerie bergambar dgn wardina kat program usrah we are beautiful, Allah loves us. 
Irma hasmie.. alhamdulillah, dia pun sudah bertudung.. ommmoo.. cantiknya dia bertudung.. suke!!
Takde manusia yg dilahir sempurna dalam dunia ni. disebabkan kesalahan yg lepas.. hati yang buta boleh menjadi celik. Guna kan la akal yg diberi untk menilai and meneliti setiap petunjuk yang diberi oleh Allah.

Sebelom kerie tamat kn entry ni.. kerie nak pesan kt gadis2 di luar sane.. kakak2, adik2... biar tak cantik di sini.. tapi jgn tak cantik di sana.. bila tak cantik di sana.. selama2nya anda tak cantik.. tak boleh buat ape da.. mne ade clinic nk bg ubat bile sakit kene bakar.. mane ade clinic boleh buat kn plastic surgery untk kite kalo kulit da berparut.. betol tak? bukan senang untk hidup bahagia kt akhirat yg kekal abadi.. tapi amat mudah untk hidup bahagia di ats dunia yg sementara ni.. fikir2 kan la ye..

with my beautiful friends.. baik hatinya dan cantik rupanya.. :) 
kerie doa kan gadis2 diluar sana dan diri kerie sndiri.. smoga jd lebih baik dr mase ke semasa.. amin.. :)

p/s: nauzubillah.. kerie mintak dijauhkan dari perkara2 yg tdk baik.. amin..

Thanks for reading n following.. mmuahh..

5 comments:

Anonymous said...

kalau pakai tudung tapi pakai suar ketat, baju nampak susuk tubuh, mekap tebal nak mampus ape cite lak? sekian terima kasih.

Paradise Gal said...

assalamualaikum to anonymous...
thanks for reading..
errr.. isu yg sy nk highlight kat sini bukan spe pki tudung tak pakai tudung baik atau tdk.. hukum tuhan, syurga neraka terletak pd Allah.. sy takde hak nk kate ape.. sy cume merase kn rase sedih sy sbb si perempuan ini.. bangga bile gambar dia dilucahkan.. dan pada mase yg same dia comment mengatakan dia bersyukur atas ape yg Allah bg kt dia iaitu kecantikan badan dn rupa paras dia.. yes... boleh dia nk kate mcm tu.. tapi bukan la dgn dia meletak kn gmabar dia yg tak senonoh tu untk tatapan umum..smbil membenarkan lelaki2 memberi comment lucah.. itu namenye da menghina tuhan sndiri.. bukan tuhan dia je.. tapi Tuhan sy. sy tak kate dia masuk neraka.. sy tak kate dia jahat ke ape.. sbb sy pon takde hak nk judge org. tapi sy CUME MELAHIRKAN RASA SEDIH DALAM BLOG SY... terima kasih sbb comment.. yg psl org pki tudung.. pki bju ketat.. pki make up tebal.. bia la kan dia.. kite pon tak tahu hati manusia. kalo sy dpt tau yg bertudung mempersendakn agama.. sy ttp sedih jugak. akui la kelemahan kite.. ape slhnye. kalo da tau slh, jgn ditunding jari pd yg lain.. cari kesalahan org lain untk menutupi kesalahan diri sndiri pon tak bgs jugak kn.. ?sy akui sy ade kelemahan sy sndiri.. jd same2 la kite perbaiki diri.. :)

prince aeril said...

Allah je yg berhak judge org tu.. mase zaman nabi dulu pon ade seorg pelacur tp die masuk syurga hanya beri minum kt seekor anjing yg kehausan.. so, baik buruk org tu bia la Allah yg nilai.. ape yg ade kt hati seseorg tu Allah je yg taw..

prince aeril said...

kdg2 bile kite ckp pasal seseorg bukan sebab kite nk aib kan org tu tp kite rase kite cube nk cegah kemungkaran walau diri kite pon tak la bagos sgt..ape2 pon sekurgnye kite cube.. kan da mmg tu yg mmg disuruh oleh agama..

Paradise Gal said...

yup..akak setuju dgn ape yg aeril ckp.. ;)