My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, January 16, 2012

Maki hamun bukan untuk gadis

Assalamualaikum

Hai

Apa pendapat korang kalo korang ternampak perempuan maki hamun perempuan lain sebab perempuan lain tu cuba menggoda pakwe dia. Kononye pakwe dia tu macam hot gile lah. sampai ade pompuan call ulang-ulang sampai nampolohpat kali sehari. Kalo kerie pon kerie memang bengang tapi takde la sampai maki hamun segala bagai. Paling cool kerie penah buat, kerie jawab call pompuan tu Tapi takde lah nak maki-maki. cakap baik-baik punye. Camni lah, kerie nak pesan kat gadis-gadis sume. tak yah lah susah hati nak fight-fight sebab lelaki yang belom tentu jadi suami korang. baru je jadi pakwe. kalo da jadi tunang pon boleh putus, ini kan plak pakwe. Kalo lelaki tu tak pernah layan pompuan tu.. takkan pompuan tu asik nak call n nak message. pompuan pon kalo lelame sgt org tak layan, dia cari lain je. ingat takde air muke ke nak terhegeh2 lelame kan. Korang sendiri pompuan takkan lah tak faham kaum sendiri. Hmm..


Bagi kerie lah kan, takyah risau.. kalo da memang laki tu ditakdir jadi suami korang, dia kene kacau ke ngorat ke.. putus limajutapatratus kali ke, tetap lah korang akan kawen jugak dgn dia. Serahkan pada Allah. Yang menggerakkan hati dan perbuatan kite ni Allah. Kita takde kudrat. Cuma yakin pada Dia je. kalo kite tak yakin, tu yang jadi huru hara hidup ini. Risau rezeki takde lah, risau jodoh takde lah. Kan Allah tu maha kaya, maha pengasih dan penyayang. Dia takkan menzalimi hamba yang yakin pada Dia.

Buat bising memekak kat wall fb maki hamun orang dengan panggilan kesat menjatuhkan lagi maruah korang ade lah. sepatutnya lelaki tu yang fight untuk korang. kalo dia taknak pompuan tu, dia takkan layan. Yang korang risau-risau sangat tu apesal. Bagi kerie lah.  Cari lah lelaki yang ada standard sendiri, tak senang-senang layan pompuan, tak flirt sane flirt sini. lelaki macam tu yang patut dijadikan pilihan sebagai teman kite. Tapi kene tengok jugak akhlak dia dengan Tuhan. Kalo yang basic pon tak jalan. baik takyah. sooo.. perempuan, anda berhak memilih siapa yang bakal jadi imam anda. Dan sila buat pilihan sebijak-bijaknya. Yang penting bahagia dunia akhirat. :) Lagi satu, jaga diri korang, jaga niat korang, sentiasa rasa bersalah bila buat dosa dan pohon keampunaNya. Bila kite jaga hubungan dengan Allah, Allah akan jaga hubungan kita dengan makhluk lain. Kite mungkin disakiti tapi untuk diselamati.

ok bai.

6 comments:

JIJI YU said...

muahaa..muka stok muslimah..tapi ya ALLAH..ahaha..

Gua said...

kalau perempuan tu bijak, laki tu yang dipersalahkan. bukan perempuan lain yang cuba rampas hak dia. :)

~Filzati Zulkepli~ said...

takpela, doa banyak kt Allah. insyaAllah kalu kita baik, yg dtg tu pun baiklah :)

L said...

en3 kita matching la awak.. huhu


jom bca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

L said...

en3 kita matching la awak.. huhu


jom bca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

Oppa Kudin Nz said...

Betol2. Pilih lah teman yang membawa anda kpd jalan kebaikan =D