My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Wednesday, October 31, 2012

Kerinduan pada keluarga

Assalamualaikum

Hai...

Hari ni takde la kerie nak meraban ape sangat. Da lame kan kerie tak update blog? Mase raya haji ritu kerie balik kampung, memang la tak sempat nak update. Bile kat rumah, tumpuan sepenuhnya harus diberi. hihuha.  skang ni kerie bekesempatan la skit untuk menaip sedikit sebanyak. kerie nak cite, kerie salu mimpi macam kerie nak sangat balik kat zaman mse kerie kecik-kecik. Semua ahli keluarga kerie ade, setiap hari spend mase dgn diorang.. best sgt. skang ni, adik badik kerie ade yang dah duk sendiri-sendiri. yang belajar kat university pun, balik kejap-kejap je sebab tuntutan tanggungjawab. Yang da kawen kene ikut suami. gilir-gilir balik kampung n skang ni pon dia duk kat perak. Jauh... :(  takleh jumpe selalu. Kerie sangat menghargai masa apabila semua ahli keluarga kerie ade, berkumpul semua reramai. walaupun kadang kala boleh mencetuskan pergaduhan atau havoc, tapi itu lah kenangan terindah. hmm.. rindu nya suasana pagi raya bila semua ahli keluarga berkumpul. tapi skang dah takleh sangat nak jadi camtu sebab masing-masing da besar dan da ade tanggungjawab lain. rase macam masa bersama keluarga dengan baba n ummi da semakin suntuk. :'( 

Hopefully nanti bila kakak sy bersalin n berpantang kat terengganu, kitorang semua balik n berkumpul balik macam dulu-dulu. :D

Btw raya hari tu kerie asik main photoshoot kucing-kucing kerie, masak memasak dan membuat kek. kerie telah berjaya membuat kek red velvet untuk pertama kalinya. Kata mereka sedap. maksud kerie adik badik kerie telah mengatakn sedap bukan kepalang. haha. boleh la improve sikit-sikit lagi kemudian bukak bakery (oke over gile berangan.. :p) 

Bawah ni kerie nak show off kek yang kerie buat masa raya haji hari tu. jangan meleleh air liur plak. ;p

Segala puji bagi Allah, dengan izinya berjaya kerie buat kek red velvet ni n hidangkan pada keluarga kerie.

Yang paling best adik badik n parents kerie suka. kek red velvet with cheese cream frosting and peach slices. 
Dah dah... basah key board laptop tu. sedut balik air liur jangan nak meleleh sangat lah. hehe.. k lah thanks for reading. bai Assalamualaikum.

2 comments:

kura said...

hihuha? gelak style baru ni. hehehh

wahh. sedapnya kek tuuu :P

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000