My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Thursday, July 14, 2011

Bile kerie bercuti satu hari.

Assalamualaikum..

hai

kerie nk update lg.. yeyeay!!! kali ni kerie nk cite psl percutian seharian kerie kt Pulau Pangkor. hehe.. this is actually the first time kerie pg situ. So jakon dia terlebih-lebih la.. membuak2 jakonye. Tarikh percutian ialah 13 July 2011 iaitu bersamaan dgn hari rabu. ye.. cerita psl percutian ini hanya available dlm blog kerie sahaja. sbb kakak kerie yg slalu nye paling pntas update blog tak ikot.

Ok, seawal pukul 7.23 pg, kerie da gerak dari UIA... singgah serapan jap pastu meneruskan perjalanan. Kerie smpi kat jeti Marina Pangkor lebih kurang pukul 11lbh skit2, ingt nk kejar feri pukul 11 skali x smpat sbb ade org plk skt perut, so kne benti kat petronas jap.. Ditambah plk lg si driver terlalu asyik melihat keindahan ciptaan tuhan di dlm kereta di hadapanye smpi terlepas simpang.. huhu.. kalo tak, mmg da sempat keja feri pukul 11 lah.. haih. xpe la. nk buat camne kan. da terlepas, terpakse la tgu feri kul 12 tghari plk. ade bnyk mse lg, ape lg.. aktiviti photoshoot dan posing2 pon telah berjalan... nsb baik la x terik sgt panas nye sbb msh ade angin sepoi2 bahasa bertiup menyegarkan lg suasana.

Mase nk tgu feri..:)



Setelah feri tibe, proses posing memosing bersambung di dalam feri plk.. hee..:)




sampai di jeti pulau pangkor pd jam 12.10 tengahari. Selepas menyewa kenderaan, kerie telah dibawa pusing memusing kt Pulau pangkor. dan terjumpe ade satu baju comel... pg tnye harga jap then kate kt mak cik kedai tu, nnt jap g sy nk balik sy dtg balik k.. pdhal sebenarnye nk pk dulu. x sure lg nk beli ke tanak. ngehehehe..

Di sebab kn mse yg terhad, pusing memusing pun kejap je berlangsung. aktiviti seterusnye yg wajib dilakukan ialah berpantaian... hehe.. mandi mande dan snorkling. Snorkling best!! pastu bg mkn ikan lg. sib baik gigi ikan tu x tajam.. jari kerie pun dia kunyah, punye la buloq.. haih. kalo ikan Piranha la tu, mau x tgl secebis tulang kerie. huhu.. sib baik ikan kecik2 n comel2 sje. Bawah ni ade pic.. sile lihat ok???

Selepas puas bersnorkling, kerie naik ke darat..  perut mcm da lapo jugek, mkn la biskut chipsmore, itu sje bekalan yg kerie ade. Huhuhu... next activity, kerie panjat bukit2 kat belakang tmpat snorkling tu smpi tembus la satu lg kwsan pantai. Kt situ kerie mandi mande selame 15 minit. Then naik, terus call abg boat, nk balik da. Huhuhu.. kejap sje mse berlalu.

Nmpk x kerie bg mkn ikan tu.. alolo..comelnye mereka ..
Da lepas betukar kepada pakaian bersih, sbl balik ke jeti, smpat lg pi ronda2... n beli baju comel kt kedai makcik td. Smpi jeti, pg solat jamak takhir, then 6.30 naik feri.. Good bye Pangkor!! next time we come again. Huhuhu...




Sepanjang perjalanan balik, walaupun penat.. kerie xleh tido sbb tukang bwak kete sgt keletihan. Nk tuka2 drive pon, kerie x leh drive lg. so ape yg kerie boleh buat ialah tolong memerhatikan tukang bwk kete.. ye la.. takut jugak kalo dia terlelap kan smbil bwk kete.. bahaya woooo!!! huhuhu....

Sebelom balik UIA, kerie singgah kat aroma ikan bakar kt Jeram untk dinner. Sedap jugek makananye.yummy!!! Menu nye ialah, ikan bawal hitam msk sweet sour, udang n sotong goreng tepung, kailan ikan masin n manggo juice. da siap mkn, terus kn perjalanan smpi ke uia pd jam 11 lebih2 skit. smpai2 terus solat n tido.. sgt penat.. ape pon kerie sgt enjoy n happy pergi bercuti satu hari di Pulau Pangkor. :)

Thanks a lot kpd tukang bawak. Really2 appreciate it!! :)

Ok la.. Demikian la cite kerie pd entry kali ni. kerie nk smbung tonton cite korea plk. Hehe.. Thanks for reading n following.. mmuahhh!!!

P/s: more photos---> fb kerie

3 comments:

prince aeril said...

mane pic drivernye?
bpe owg pegi ni..bestnye..

ILA HonEyBuNNy said...

comeiii sis...;-)

Paradise Gal said...

thank u sis ila.. :)