My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Saturday, July 30, 2011

Peka dalam persahabatan, tak semua orang boleh buat.

Assalamualaikum w.t.b

hai..

kali ni kerie nk cite pasal persahabatan atau dikenali sebagai friendship. errr.. kerie ni sgt peka dgn hal2 berkaitan dgn kawan2 ni sbbnye kerie syg sgt kawan2 kerie. mgkin ade yg sedar n tak sedar. kerie cube sedaya upaya untk x kecik kan hati diorang, tapi kerie tau.. kerie tak sempurna, msti ade jugak silap n salah kerie yg menyebab kn diorang kecik hati. Sorry sgt2 kalo ade. kerie tak sengaje. ape pon, bg kerie kawan2 adalah org yg terpenting dlm hidup kerie.

kerie ade ramai kwn. semua baik2 belaka.. bg kerie bile kite berkwan ni kite kne jd lebih sensitif, terutama dalam menjaga hati dan perasaan. mgkin bg sesetengah org, bnda tu xde pape. stakat kwn2, tak yah la nk cepat terase. Tapi ape pon kite kena selalu mendengar, memahami dan menyokong kawan2 kite dalam ape jua situasi melainkan bile dia buat bnda2 yg tak baik.

kerie rase kwn yg baik ialah kwn yg memberi respon yg baik bile kite cite mslh kite kn dia. mkne nye dia menyokong kte dan sentiase menyedapkan hati kite. dia tak berbaik2 dgn org yg penah menyakiti kite. dan kerie paling x suke kwn yg bile kerie cite hal kerie, dia jawab mcm ni, entah la kerie... aku pon tak tahu.. yg pntg ko jgn salah buat pilihan. jawapan tu mmg x dapat membantu langsung ok. kerie pon boleh bg jwapan mcm tu kt diri kerie sndiri. kerie rase bukan psychologist je yg ptt ade empathy tp manusia yg bergelar sahabat pon kene ade. kerie tau x smua org boleh faham keadaan org lain, tapi at least belajar lah. jd la peka sikit dgn keadaan kawan2. tak semestinye kalo ko da kawen or ade boyfriend ko tak boleh jd supportive kt kwn2 sndiri kan??



tu je sbnrye kerie nk ckp, kerie ckp ni berdasarkan pengalaman kerie sndiri. pape pon, kerie ade ramai kwn yg baik2.. thanks to all of them for being a very good friend to me. hopefully diorang sume happy2 selalu n sntiase dirahmati.. amin.

k lah. Thanks for reading. bye.

2 comments:

Heidi Shafiq said...

aku ni blogger yg plg malas update.. tp bile lepak dgn kwn dorg slalu bg semgt kat aku utk update blog.. i love my kawan.. :)

Paradise Gal said...

bgs la.. mknenye kwn2 ko tu cool la..