My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, August 19, 2011

Bebal?? salah siapa?

Assalamualaikum w.t.b

hai

Ha.. kerie da tau kenape dak2 U ni ade mase jadi lembab or bebal-bebal ayam kampung. Dak-dak yang duk maengaji kat U ni bese nye penggemar cite korea. terutame yg duk hostel cam kerie. cakap je cite tajuk ape sume nye da khatam. kan elok kalo khatam buku teks mcm tu. hu~  Cite korea menjadi punca kepada kebebalan disebab kan pengaruh dia yang teramat pesat dan maju.

ye.. kami dua budak u. err tapi kami tak bebal. tak tak tak.. kalo tak caye tanye kakak kerie ni. dia dah grad masters da. wah!!! jeles.

Yang paling ketara pengaruhnye bile kite tengok adegan makan memakan. kite mesti rase terliur nak makan jugek. Dia punye melahap tu sungguh excited dan bersungguh sehingga telah menggoda nafsu kite untuk makan benda yang same cam diorang jugek.

Korea ni suke sgt makan mi ramen. perghh.. lau tgok meke makan kite rase cam nak sambar sume pise megi yang ade kat shop tu dengan kadar segera. sambil duk tengok cite korea sambil duk mentedaghah mende alah tu. memang lah bebal jadi nye. da terang-terang megi tu bergelen ajinamoto nye.

Dan kini, kerie rase peniaga-peniaga shop kat university.. err bukan,  kat UIA je kot..da sedar fenomena ini berlaku. dengan ini mereka telah membuat langkah bijak dengan menjual mi ramen cup. Kerie adalah salah sorang pembeli tegar mi ramen terbabit. dan tadi kerie berjuadah kan sahur kerie dengan mi ramen terbabit sambil ditemani cite korea. poyo gile, asal tengok cite korea melahap mi ramen. kene nambelas episod cite korea, nambelas kali melahap mi ramen. sedar-sedar otak da tak berfungsi. masuk kelas lecturer ngajo, satu mende tak masuk. tsk tsk tsk. sok korang yang laki-laki ni, jgn terkejut kot dapat bini botak tengah pale akibat duk telan begelen2 ajinamoto lam megi or mi ramen. huhu. sungguh mendukacitakn.  tanak tanak tanak!!! sume ni nauzubillah. boleh nak makan tapi jgn la makan bnyk sangat. skali skale, dua kali dua kale xpe lah. oke??

Sedap nye ramen kimchi ni.. tak caye try lah. kat giant pon ade jual. 

Dah bye. tu je cite kerie.
Thanks sebab bace sampai habes.

4 comments:

Hilmy Wazza said...

erk? saya tak penah layan cite korea smbil makan instant noodle. pnh terliur nk mkn mee kicap mcm dlm cite the witch yoo hee tp xde pn cari mee tu. hehe.. btw, halal ke mee kimchi tu? mcm doubtful je :)

Paradise Gal said...

ohh tak ek. tak tahu la awk. tapi di kalangan kitorang memang berlaku fenomena mcm tu. yup.. mee kicap tu pon teringin nk mkn. agak2 kat restoran korea Malaysia ni ade jual tak? err.. ramen kimchi ni halal..ade tulis halal. tapi kalo awk ragu-ragu takleh lah makan. sy mcm tak ragu-ragu je.

Paradise Gal said...

ohh tak ek. tak tahu la awk. tapi di kalangan kitorang memang berlaku fenomena mcm tu. yup.. mee kicap tu pon teringin nk mkn. agak2 kat restoran korea Malaysia ni ade jual tak? err.. ramen kimchi ni halal..ade tulis halal. tapi kalo awk ragu-ragu takleh lah makan. sy mcm tak ragu-ragu je.

JIJI YU said...

sape kate orang bebal die la paling bebal