My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Tuesday, August 16, 2011

Farewell to Prof. Malik Badri

Assalamualaikum, 

hai.

Da lame x update blog, tp alhamdulillah ade jugak kunjungan yg sudi komen hasil dari kerajinan kerie men'stalk' blog org lain. Thanks.. terutama yang fames2 tu. lau pon tak follow blog cikai cap ayam sabung kerie ni. tapi at least tinggal kan jejak langkah jugak. makasih ya!!!

Kali ni entry tanak cakap banyak jugak. kerie just nak melahirkan rase sedih sebab my favourite lecturer, Prof. Malik Badri dari department Psychology UIA akan balik ke negara nya tak lame lagi n he's not coming back teaching us again in UIA. :'( sedih yang amat pekat nih!!!!

Kerie suke sangat Prof Malik sebab bagi kerie dia adalah one of  Good Muslim scholar n a very successful Muslim psychologist. wooo... ilmu yang kitorang dapat dari dia tak dapat kat tempat lain. Woo. Tu yang kerie bangga gak study kat UIA ni. sejak kerie undergrad sampai postgrad kitorang diterapkan dan diajarkan dengan Islamization of knowledge. n yang ni memang tak banyak ade kat university2 lain. huk huk huk. Sayang jugak la kerie kat uia ni seposen dua walaupon kadang-kadang bengang jugak dengan management dia yang macam hampeh. Tapi pape pon bagi kerie, every place have their own uniqueness. Tak kisah mane2 university pon, tetap bole dapat ilmu yang berharga..^^v

Disebabkan prof Malik da nak balik Sudan, kitorang dengan tak malu nye berpusu-pusu pegi menyerang bilik beliau untuk amik gambar menggunekan cam hp cap tanjung rambutan. maklumlah beliau kan legend, dengan gmbr ni kang ade bukti yang kitorang penah study dengan sorang yang legend seperti beliau. Pape pon, Prof Malik akan dtg lg ke Malaysia Dec ni, ade International Islamic conference for Muslim Psychologist. All Muslim psychologist over the world will be coming to this conference. Hope that i can participate too!!
K lah. Lastly, kerie wanna wish farewell to my beloved father and lecturer prof Malik Badri. May Allah be with him in everything he do. Knowledge that he taught me in the class, i will remember and share with others, InsyaAllah.


Sampai di sini dulu, sekian. Thanks for reading yo!

9 comments:

JIJI YU said...

hurm..aku nak komen sikit sal blog engko leh tak..

penulisan dah cantik..tapi orang datang blog..aku rasa tak perlu la kot kuar benda klip2 setiap kali nak refresh tu..banner ke hape hentah..

lagi satu..komen box..lagi senang kalo engko wat popup style..

cara cara nak raikan tetamu yang bertandang ke blog katakan..ekeke..

pendapat aku je la

Paradise Gal said...

oh yeh?? hahaha.. ok2 terime kasih ats komen anda. will do the improvement soon oke.. arigato!!!

Topsy Kretts said...

hi, so prof akan retired or ngajar kt tmpat lain?

~SaL IjOu~ said...

kite pun bangga study kat uia =)
oh, ade gak amek elektif psychology dulu..tp ngn Mr Harris~ ^^

pasal management tu kat memana pun mcm ntah hape2..sabarkan aje..~

p/s: mcm nak bg pendapat jugak..biasa blogger x suke word verification bila nak bg comment..better kalo buang..tp terpulang pd kamu~ ^^

Umie Artoqiemie said...

Prof Malik whoaa.. byk pencapaian dia..

Paradise Gal said...

Topsy kretts: dia balik negara dia n mengajar kat University kat sane.

Skang Mr Harris shah suda mendapat gelaran DR. Harris. Oh ok.. nnt kerie buang word verification tu. thanks.

Umie yang comel: yup.. mmg bnyak pencapaian dia... tu yang sgt suke dia. Umie pon kenal dia ek?? hehehe

Bidadari Syurga said...

sekurang2nya dpt ilmu dari prof tu... nanti ada lect baru....

~SaL IjOu~ said...

wah..da dapat gelaran DR..hebatnya dia~

jadeira said...

Salam,

Saya ingin contact Prof. Malik Badri untuk project psychology saya....do u have his email address?

Jade