My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Thursday, August 25, 2011

Pengalaman ngeri lam bus.

Assalamualaikum

hai

Ni nak cite ni pasal perjalanan kerie pulang ke kampung yang tak berape halaman sebabnye halaman umah kerie takde ler besar mne. hu. Biase nye bile balik malam, tanggungjawab kerie cume tido dalam bus. takde tanggungjawab lain lagi dah. demikian itu kerie tdk merase letih, terseksa dan boring sepanjang perjalanan yang amik mse berjam2.

Tapi baru ni kerie pulang, kerie telah membawa secara sorok-sorok dua ekor baby meow naik bus express skali dgn kerie. Muke cool gile jingjing beg a.k.a pet carrier tu naik bus bersame2 kerie. sib baik lah pakcik bus tak pasan kerie bawak beby meow skali.

tak kesah la sgt pasal pakcik bus tu. tapi yang kerie nak citenye betapa terseksa nye kerie lam bus sebab kerie tak dapat menjalan kan tanggungjawab kerie seperti biase iaitu tido separuh mati. kerie terpakse berjage untuk mengelakkan baby meow berbunyi bising lam bus. kena berhati2 takut terkantoi.

tu pon baby meow duk bising2 mengeow jugak. kerie buat tatau je padahal lam hati rase macam nak mati ketakutan..takut kalo2 terkantoi. huk huk huk.

da la xleh tido.. mengantuk n letih plak tu. pakcik bus plak bawak bus macam nak pegi bersiar-siar kat taman bunga. tergedek-gedek busnye bergerak. hu~ tapi akhirnya setelah terseksa berjam2 lam bus kerana terpakse bersengkang mata menahan tido, menahan kencing dan lapar sebab takleh nak turun mase pakcik bus benti kat perhentian. akhirnye kerie sampai jugak umah kerie. mase tu rase lega tak terkate. ini lah akibat nye bile obses pada kucing. tak kisah untuk bersusah payah. huhu.. xpelah skang da ilang da penat sebab kerie da qadha tido puas-puas. :)

k dah.. tu je kerie nak cite. akhir kate kerie nak pesan kalo-kalo kot sesape yang nak seludup kucing lam bus express cam kerie buat, baik pk dua tiga pat puluh lima ratus kali. takut korang xleh handle wooo.. stress gile. terutama part bile baby meow duk bising-bising n pakcik driver tetibe datang nak cek penumpang. terus rase macam nak tercirrr mase tu jugak. sib baik baru rase nak tercirrr.. kalo da tercirrr. langsung tak gune satu sen. hu. bye.

6 comments:

Umie Artoqiemie said...

meow pun dibawa beraya .. wah.. untung dapat tuan macam ni..

::Cik Pija:: said...

kak kerie samala mcm cikpija obses dgn meow. :)

kura said...

otai. bawak kucing masuk bus sekali. klu bawak kura2 okeyla jugak xberbunyi kan. hahah

Bidadari Syurga said...

alaaaaaaaa comeinya entry nie... cenggana awaak bawak? masuk dalam beg ke? tak lemas ke? aik... meow tu penin tuu tu yg dia bising tu..... kena tak dengan driver tu? arghhhh

Paradise Gal said...

Umie:kerie memang suke kucing. lagi-lagi yang kerie da syg. tak sanggup nak tinggal. tu yang gamble je bawak naik bus.

cik bidadari:kerie beli pet carrier yang rupe dia mcm sling bag. ade jual kat pet store. kerie gune bag tu, that's why pakcik bus tak pasan kerie bawak kucing. beg tu memang untk binatang, so takkan lemas or ape ke. tak kene. driver tu x pasan kerie bawak meow smpi sudah. alhamdulillah. phewww.. lega.

Kura: bawak kura-kura tak mencabar. hahahaha.

Cik pija: kan.. kucing terlalu comel smpi kite boleh jadi obses.

raihanmahpot said...

yap, ubat tido tak berkesan ke?alahai siannye..huhu