My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, November 20, 2011

Buah hati ku

Assalamualaikum


hai..

Sape nak tengok buah hati kerie. dia tersangat lah comel. skang tgh rindu banget same dia. tapi dia jauh. kat umah kerie. hehe. sape dia? tak lain tak bukan kucing kerie lah, name dia molly. 

Molly suke panjat pagar pintu dapur kat umah kerie. level yang paling ats plk tu. dia lepak situ sampai puas and then baru dia terhegeh-hegeh turun
Kerie memang peminat kucing yang tegar tanpa alasan. dari kecik memang suke kucing n ayah kerie keje nye kutip kucing kat tepi jalan, dan sementelaah itu tugas kerie kejenye jage kucing dan bagi makan kucing. akan tetapi, kucing2 yang tepi jalan tu besenye takde la sampai kerie bawak msk rumah. sbb mak kerie tak bagi. kerie pon mase tu kecik lagi, takde lah feel atau touching2 sgt bile kucing tu ilang. Namun pada usia kerie 8 tahun, ayh kerie telah membawa pulang seekor baby meow parsi yang sgt comel tahap nak gunting2 rambut sebab kalo tarik sakit. Ha.. mase tu memang dunia kerie adalah kucing, kucing dan kucing. kerie la yang jage, bagi makan, cuci sangkar dia termasuk cuci dia punye poo poo... tapi kerie tak kisah sebab da memang suke kucing. tak berapa lame, ayah kerie bawak plak baby meow baru yang berumur 5 bulan tapi yg ni jantan punye. sampai besar kitorang letak diorang sesame. kerie mase tu kecik lg, mane tau psl kucing mengawan ke tak ke.. last2 sedar2 pagi tu kerie nak bagi makan n cuci najis dia, meow kerie tu beranak. memang happy gile mase tu. baby dia sume comel tahap nak bunuh diri. huhu.. dan sejak dari tu, sampai skang umah kerie masih ade kucing, macam menternak pon ade lah. skang kat umah ade 14 ekor. ade parsi n kampung.

so.. main point entry ni adalah. kerie suke kucing. k bai.

3 comments:

::Cik Pija:: said...

saya pun suka kucing tp parents lak x suka :(

cahaya iman said...

mcm superhero kucing.. comelnye die..hehe..

Run Away said...

sy shukew kucing...cuma tak suka anak kucing yang baru lahir...geli ar....;d