My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, November 21, 2011

Main make up make up.

Assalamualaikum

hai..

sebenarnye terlalu bnyk nak cakap. tapi tak terkate-kate sebab kite punye team jaguh terhebat, wira2 negara, harimau malaya menang woo semalam. padan muke si indon. huhu. belagak tahap sombong bodoh. bikin panas hati je bile pk perangai diorang ni. buat onar kat negara sendiri, kat negara orang pon same. tak sedar orang  bagi tempat tumpangan. huh. haih.. potong mood betol kalo pk sikap sehelintir org indon ni. huhu.. tapi tak kisah la orang mane pon, mesti ade sikap yang bukan-bukan yang buat kite tak suke. bese la da name pon manusia..

ok. entry kali ni nak cite aktiviti yang membosan kan kerie yang telah kerie laku kan pada hari ahad lalu. ha.. kerie main make up make up. haha.. sebab takde sape nak ajak kerie kua dan bersuka ria. kerie telah buat eksperimen menggunakan muke sendiri sebagai subjek. bukan ape, kerie baru beli alat make up baru. tu yang bersemangat nak test kat muke sendiri. kerie ni sebenarnye bile kua, pegi keje ke, melawat teman ke, ape ke.. takde la jenis make up tebal. tapi kerie tak tau nape kerie suke alat make up. rasenye perempuan punye kehendak tu memang menggebu-gebu lah.. faktor genetik ni. haha.. sukati ko je kerie buat assumption kan.

lepas da make up2 diri sendiri, wajib la amik gambar. kalo tak membazir je ko tepek kat muke ko, pastu terus basuh balik. ye dak?

ini first time kerie buat teknik shading. hehe.. saje je nak test. takde keje kerie nak kua make up beria mcm ni. ingat ape?
kerie menggunakan eye shadow revlon, gel eye liner from silky girl, shading from revlon jugak, foundation bb cream silky girl, two way foundation powder bb silky girl, mascara revlon, lipstick maybeliene watershine. kening takde pakai pape. original recipe 
gambar memang tak cantik coz kerie gune cam cap bb
K da.. tu je cerite kerie. nnt ade cite lain lagi kerie nak share. k.. bai.

P/s: ohh.. lupe i nak cakap tahniah kat team harimau malaya. memang bgs pencapaian malaysia. CONGRATS Malaysians!!!

10 comments:

Maya Lisa said...

muka nye manisssss macam zainatun adilah pun ade ^_^ serupa... cuba check zainatun adilah ^_^

cimOt said...

cantek!! aku tak reti make up! boleh laa ang ajor..maiii ruqayyah nanti..hehehe..

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolOo..sweet nyeh! :D
untung lar pndai mekap..muka nmpk nice jer..heee

nabilah_2908 said...

cantik... :)

sy pun tak kuasa gak nak bermakeup bagai..lambat..

kalau pergi kerja..yg penting2 je...mcm tu juga dgn keluar...cepat & ringkas..

laskar pelangi said...

cantik;)

pelangi gak tak reti nak mekap2 =D

Juliet_iRa~" said...

cantik..flawless je tgk..:)

rajin ea make up..

eh nama sbenar apa?

sbb ex-rum8 ira pon nma pggilan dia keyrie..ejaan je lain..nama sbnr dia kharidah..heee

Run Away said...

cantik...../.....main makeup2..time kecik2 dulu jew...;d

Run Away said...

cantik...../.....main makeup2..time kecik2 dulu jew...;d

Ihsan Arifin said...

laki tak main ah mekap mekap ni kah kah kah

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Kamu cantik ! Sudah follow .. =)

thnxs ya sudi singgah blog Niena ..

Sudah klik nuffnang kamu ..

Jemput singgah lagi ye ke blog Niena ..

Jom la pasang churp2 , lebin untung .. =)