My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, November 14, 2011

Movie review: Immortals

Assalamualaikum

hai..

Woot woot...semalam kerie pegi tengok tv. eh..bukan bukan.. tengok movie. Ade dua pilihan cite yang nak ditonton sebenarnye, satu abuya n the 2nd one is immortals. tapi disebabkan kerie tepk kang jadi sakit hati je tengok cite abuya, yelah.. kadang-kadang penggiat filem malaysia ni nak buat cite berkaitan agama tapi akhirnye tak jadi lantas menyerlahkan kejahilan sendiri. buat kerie jadi asek nak membebel je nnt. hmm so kerie pon membuat keputusan tegok immortals. nak taknak, tukang teman kerie tu tengok jugek walaupon hati membuak-buak nak tengok abuya. hu~

Cite immortal ni berkaitan dengan hubungan roh abadi (immortals)/ tuhan dan roh yang akan mati (mortal) or manusia. cite ni memang mengarut sekali. berkaitan dengan zeus lah ape lah. memang sesat lagi menyesatkan akidah kalo tak kuat ilmu agama dan pegangan. huhu... setelah msk dlm cinema,15 minit cite bermula, terus rase menyesal. tak best ok. baik tengok cite tin tin. huh. menyesal tak berbau betol la.

Cite ni telah diarahkan oleh Tarsem Singh manakala pelakon-pelakon utama nya adalah Henry Cavill, Freida Pinto n Mickey Rourke Keseluruhan cite ni kerie bagi 2 bintang dari 5 bintang. hero dia kerie bagi 3 setengah bintang sebab hensem gak seposen dua n lakonan pon boleh tahan. heroin dia keling yg memang cun habis so kerie bagi 4 bintang suku, tambahan lagi dia berlakon pon ok lah. 2 bintang untuk mutu lakonan, 2 suku bintang untuk muke dia yang cun . Then org jahat dia kerie 5 bintang sebab memang jahat. ganas dan bengis. huhu..


Freida Pinto.. cantikkan?
Jadi kerie sarankan, kalo korang kaya duit menimbun-nimbun takpelah pegi menonton cite ni kat cinema. kalo korang stock cam kerie, nak makan pon jimat-jimat, tunggu setahun baru bleh dpt makan secret recipe.. elok la korang jangan membazir, daripada pilih cite ni, baik gune duit tu beli satu slice kek secret recipe, strawberry mashmallow cheese.. memang heaven. Sarananye download sendiri je cite ni kalo da nak tengok sangat.

Tamat. bai

6 comments:

JIJI YU said...

sebbek tak sempat donlot...

weh doc..aku dah tanya kat pm

kura said...

best woi cite ni... kawan sy yg ckp la. heheh

onie said...

download je,jimat duit dari tgk wyg ,kehkehkeh

FizaFizz said...

kita da tgk jugaa! best gilaaaa! huhu

btw, awakkk cntikk! thnks singgah my blog ^^

FizaFizz said...

tapi sangat mengarut ..huhu

Run Away said...

best cete ni..tapi mcm ngarut....hekhek..;d