My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, December 18, 2011

Jom mengumpat Lola

Assalamualaikum

hai

Selemat berhujung minggu

pagi-pagi semalam lagi baba da sampai dari terengganu sebab malam tadi ade my cousin punye wedding reception. sementelaah itu, ayah kerie telah ajak kerie bersarapan pagi di cafe mahalah/hostel kerie. Mase tengah bersarapan,  baba cerita pasal kucing-kucing kesayangan kerie kat rumah. terus rase rindu kat diorang. uwwaaa... nak balik, nak gomoi kucing, nak balik, nak cium kucing, nak balik, nak main dengan kucing, nak balik nak amik gambar kucing. sungguh banyak aktiviti yang boleh dimanfaat kan dengan kucing. semua ni boleh jadi therapy kat diri sendiri yang sedang dirundung stress akibat thesis dan kerja lain yang melunggun-lunggun kat uia ni. huhu.

Semalam kerie pegi wedding cousin kerie. tapi tu kerie nak story next entry. entry ni semalam kerie da kepam. nak post, tapi connection internet macam tak bape nak bagus. so tak terpost la.

lam entry ni kerie nak tunjuk gambar kucing kerie yang tercomel, dan terpaling spoiled skali dalam rumah tu. dia teramat la manja, teramat lah mengade-ngade, tapi sebab kan dia comel sangat.. kitorang pon memanjakan dia tahap yang maximum. dia ni ade kerenah dia sendiri. Dia nak makan kat meja makan skali dengan kitorang sambil berteleku kat atas meja tunggu orang bagi makanan. dan dia ade kerusi sendiri kat meja makan tu iaitu kat sebelah kerusi baba kerie. ba sangat-sangat memanje kan dia ok. Dia adalah kucing pemalas, tido dan bangun dan makan, itu adalah kerja nya. tapi dia sangat penyayang dengan kucing-kucing lain. dia tak kisah share tempat n makanan dengan kucing lain. tapi dengan manusia.. memang terus dia buat muka. belagak kan? Dia nak makan sama mcm manusia makan. kalo kite makan roti letak butter, jam or kaya, dia pon nak. roti kosong dia tak layan. kalo kite makan nasi goreng ade sayur, ade telur. dia pon nak, nasi kosong dia tak layan. dia siap tengok dalam pinggan kite ape ade, ape yang masuk dalam mulut kite, n ape yang kite sapu atas roti mase makan. dia nak exactly mcm manusia mkn. tsk tsk tsk..

name kucing kerie ni lola...ni ha dia.

comelkan?muke mengade n belagak. gambar ni kerie curi kat hp baba. he..
ok da habis da cite pasal lola. tak boleh cite bebanyak, nnt dia perasan. he.. dia kan kalo kitorang tgh cite pasal keletah dia kat umah, dan dan lah dia datang kat kitorang duduk skali join kitorang bersembang. mcm faham faham plak orang tgh cite pasal dia. haihhhh lola!!! comelnye. dah dah. stop. nnt kerie mati kegeraman plak duk asyik cite pasal dia. heee... k bai.

van bentuk kucing ni pon comel gile. eee.. nak nangis tengok sebab da geram sangat. huhu..
P/s: harap maaf kepada orang yang tak faham entry kerie kali ni. hanya orang yang obses pada kucing saje yang memahami situasi kerie. hehe. k bai lagi skali. :P

1 comment:

JIJI YU said...

nape aku rasa cam baca karangan upsr eh