My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, December 16, 2011

Pengajaran itu tanda kasih sayang Allah

Assalamualaikum

hai
Kerie ni walaupon seorang yang menuntut ilmu psychology, ade mase kerie down, ade mase mood swing, ade mase bertindak nakal dan buas.. hei.. tsk tsk tsk. tak dapat nak dibendung nampaknye. cume, hari ni kerie telah mendapat pengajaran diatas kenakalan yang kerie lakukan. mase dapat pengajaran tu, terus istighfar bebanyak sebut name Allah. Hmm.. kite selalu pentingkan dosa besar tanpa sedari kite da buat dosa kecil yang makin lame makin jadi tabiat malahan habitat kepada kite. Ya Allah.. ampunkan lah aku!! :'( (Nangis ni..)

Sungguh pon kerie tdk mendedahkan ape kesalahan kerie tapi kerie termalu sendiri. ia bukanye besar.. tak besar pon. tapi ye lah.. kerie tau Tuhan tu sayangkan semua hambaNya, jadi Dia beri kan pengajaran. Alhamdulillah. Bile diberi pengajaran sebegini.. mula-mula kerie rase down n down n down.. tapi yelah.. itu Allah nak ajar kite. Kerie terus istighfar dan sebut name Allah. Terus dalam otak kerie terlintas ayat sebegini "Kite memang tidak akan terlepas dari melakukan kesalahan, tapi kite tidak bolah putus asa dan berhenti berusaha untuk menjadi org yang lebih baik" yup.. ayat nmpk simple.. tapi, maksud dia sangat sukar dicapai dan ia merupakan cabaran buat kite sebagai hamba Allah yang ditakdirkan untuk hidup di dunia. So melakukan kesalahan adalah normal, tdk sedar yang kite melakukan kesalahan adalah abnormal.  Bila dapat pengajaran dari Allah, hargai la ia. jangan toleh belakang lagi, berusaha untuk perbaiki diri. InsyaAllah ada jalan. :)

Senyum mampu mengubah mood kite. tak caya try lah.
Sampai sini saje. k bai.

3 comments:

kura said...

yeke? *tgh senyum ni..

ok la ada ubah sikit sikit. heheh

JIJI YU said...

maknany..dia sedang berbicara dgn mu

Juliet_iRa~" said...

smile always..:D

biasa la tu kan..kdg2 kita happy, kdg2 down...:)

pape pon, be +ve..

:D

psss : hye kerie!