My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, December 19, 2011

My Cousin's Wedding

Assalamualaikum

Hai

Baru-baru ni iaitu 17 December 2011 bersamaan dengan hari sabtu, kerie telah pegi wedding cousin kerie kat hotel the summit, USJ 1. Well.. wedding kalo buat kat hotel, memang lah mcm kuda ku gagah belari. Eh bukan. Salah. Pembetulan, wedding kalo buat kat hotel, mesti lah gah dan gempak majlis nye kan? Family yang sebelah ayah kerie, sumenye suke buat wedding kat hotel atau pon dewan yang gilang gemilang. Maklumlah orang "berada" di mana-mana saje.. Kerie ni orang biase-biase je. mungkin wedding kerie suatu hari nnt bukan dibuat di hotel, tapi dibuat tempat yang lagi best dari hotel. mane tau kan. ape pon setiap orang ade perkahwinan idaman. nak buat gempak-gempak, tak salah. tapi jangan sampai sambutan perkahwinan yang sunat tu jadi haram sebab da terlampau over dan termasuk unsur-unsur haram di dalamnya. yang penting, kite merai kanya dengan penuh kesyukuran dan keberkatan dari Allah. Belanje kawen anak ribu riban, tapi tak sedar masih ramai saudara seislam kat luar sane berlapar perut tak makan berhari2 sebab kemiskinan. Esok kat akhirat tu nak kene jawab tu. Pepandai lah ye korang ek.

Kerie n adik kerie di hari kejadian

Groom n bride. 
Bunga yang kerie culik di hari kejadian. Kononye nak amik berkat. 

Lastly, congrats to my cousin. Mohd Arif bin Jamil. berkahwin dengan sis Mardiana. Semoga perkahwinan bahagia hingga ke akhir hayat didunia dan akhirat. InsyaAllah. Barakallah.

Ni pon namenye amik berkat kate orang. :P

Ok tata.

2 comments:

kura said...

best ni kawen kat hotel. impian2. hahha

Cik Suriz said...

nice wedding lorhhh... beshh!!!!