My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, December 30, 2011

Pemalu sifat seorang perempuan bukan pondan oke.

Assalamualaikum,

hai..

Salam jumaat. Setelah berlalu nye practicum 3, kerie amat berase lega. hehe. tapi belom fully lega lagi sebab next week akan ade evaluation dengan supervisor untuk kasi markah. huhu. ape lah markah yang kerie akan dapat ek? harap2 lah kerie dapat markah terer. :P

Ni kerie nak cite, td kerie pegi hukm bukan untuk berpracticum, tapi untuk mengutip barang kerie yang tercicir di sana. Kerie pegi situ naik bus, naik lrt pastu naik bus lagi pastu baru sampai. mase sedang menaiki bus yang kedua. pakcik bus tu telah melakukan perbualan dengan kerie yang berbentuk sebegini:

Pakcik bus: Dik, nak pegi hukm watpe? melawat orang sakit ke kerja?

Kerie: tak lah.. praktikal kat sane.

Pakcik bus: oohh staff nurse ke?

Kerie: bukan bukan.. psychologist

Pakcik bus: ooooo psychologist.. (sambil beriak muke yang blur-blur burung angry bird)

dua-dua diam....

Pakcik bus: Bila nak start kerja?

Kerie: Lepas habis belajar lah..

Pakcik bus: oohh belajar lagi?

kan kerie kate kerie practicum, dia boleh tanye kerie belajar lagi? pakcik pakcik. layan kan aje.

Kerie: a'ah...

Pakcik bus: diploma ke degree?

serious mase ni kerie taktau nak jawab ape.. dua-dua bukan. hmm... nampaknye kerie ni masih kelihatan seperti budak degree.. or diploma. wahh!! kerie pause lame jugak nak pk macam mane nak jawab. yelah takut2 lah nnt kerie jawab, pakcik tu berkate lam hatinya, riak sungguh budak ini. so kerie pon slow-slow jawab..

"amik masters.. :)"

Pakcik bus: wooowww!!! masters? masters? lahhh.. ingat kan baru degree ke. wahhh.. lepas ni kua terus dapat gaji besar lah ek. terus jadi bos.

Kerie: :) ikut rezeki ler.. taktau lagi (sambil tersenyum malu..haih.)

Serius kerie sebenarnye agak segan nak mengaku, "saya budak masters" bile org tanya status study kerie. rase macam orang akan kate, ahh.. belagak sungguh. atau pon orang kate wahhh.. hebat!. sebenarnye, kerie pon bukan ler terer mane. Biase2 aje. kene study secara keras jugak untuk sampai ke sini. itu pon da sesak2 napas. setengah orang, buat masters ni macam minum air sejuk je. ha.. macam tu baru la terer. kan? lagi pon skang ni budak buat masters da makin banyak. setakat masters, ape barang. belom lagi PhD kan? hmm... so.. nothing to be proud of. :)

Setelah sampai kat hukm, kerie pon kate kat pakcik bus tu. time kasih.

Ni mase tadi. baru pas solat. :)
Mase tu da pukul 2 lebih. kerie pon berniat nak pegi solat dulu sebelom mengutip barang peninggalan kerie. kerie pon nyot nyot berjalan menghala ke surau. semakin lame, semakin banyak plak kerie selisih dengan lelaki-lelaki yang berpakaian segak umpama baru balik dari masjid. rupenye diorang baru habis solat jumaat kat surau hukm tu. memang malu gile kerie sebab kerie tak nampak kelibat perempuan langsung mase tu. sumenye kaum lelaki. tapi nak wat camne, kerie pon jalan sambil tunduk2 malu meneruskan perjalanan.  (dlm hati harap ade doktor kacak memandang..heee..)

Sampai je kat surau, lagi skali malu, rupenye diorang menggunakan surau perempuan skali untuk sembahyang jumaat... so kerie kene tunggu diorang sume beredar dulu sebelom kerie boleh solat. kerie pon tunggu sambil bermuke tebal 45 inci. haih.. tak suke betol berada dikalangan lelaki2 baru balik solat jumaat. malu..rase mcm nak pakai purdah je mase tu. :"(

Secara konklusi nya, kerie mempunyai sifat malu yang setaraf gadis sebab kerie bukan pondan. pondan ni biase nye dia daring terlebih sikit, sebab walaupon hati dan jiwa dia tu nak jadi pompuan.. hormon jantan dia tetap ade. fitrah lelaki tu masih ade iaitu berani. tu yang jadi terlebih berani buat pembedahan alat sulit segala bagai. Berani jugek pakai seksi tahap nak berbogel kat stesen lrt. Berani jugek mereka ni pakai kasut perempuan walaupon kaki da besar gedabak sampai da nak terkoyak da kasut tu. tetibe lak kerie libatkan pondan ni apesal? sebab mse perjalanan balik dari hukm kerie naik satu lrt dengan pondan. jadi kerie telah membuat behavioural observation kepada mereka. dan menemui konklusi sebegini. hehe..

ok da. panjang sangat plk da entry ni. bai bai..

2 comments:

Syafiqah Alkaf said...

haha biasalah tu, pakcik2 nie kadang2 bukanya faham sangat pasal praktikal semua nie:)

nasha sanza said...

wah! belajar tinggi tu! awak memag merendah diri..memang bagus...