My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, December 23, 2011

Movie review: Satu malam kubur berasap

Assalamualaikum

hai..

Masih berade dalam hari jumaat, jadi tak salah untuk kerie mengucapkan jumaah mubarak kpd semua pembace.. Jumaah mubarak everyone!!! Kerie telah pegi menonton movie pada malam semalam.. yelah, setelah stress dan tension mengadap kerja di hospital, kene la pegi berhibur jugak.

Jadi, kali ni movie review kerie pasal cite melayu yang berunsur kan komedi seram or horror comedy. ha.. cite ni tajuk dia satu malam kubur berasap. dibintangi oleh bintang raja lawak yang gems tu.. sape name dia along ke angah? ala.. kerie tatau sangat name dia ape. jap.. kerie tnye encik google jap. mesti dia tau. jap ek....ha.. da tau da. makasih yer encik google. jawapanye dua-dua ade, along n angah raja lawak, zack diamond, azrul raja lawak dan jugak siti nur ain yang suke dan bangganye bergambar separuh bogel tu.


Cite ni basically kerie tak tau sangat yang mule2 tu macam mane sebab kerie masuk lewat. tiket 7.30 malam. nak solat maghrib, gedebuk gedebak da pukul 7.45. so kerie masuk da nak kul 8. tapi kerie layan kan aje. lelame paham sendiri. mule-mule kerie ingat kan cite ni agak tah hape-hape lah.. tapi sebenarnye ok jugek. sebab kelakar gile. tu je la. jalan cite mcm tak best pon. tapi dia kelakar sampai boleh buat kerie ketawa nak pecah perut. siap menangis dalam ketawa lagi tu. hehe....

Disebabkan jalan cite dia kerie macam rase tunggang langgang.. kerie pon rase malas nak cite. basically dia cite pasal budak name atan si penggali kubur ni lakonan angah raja lawak tu. dia cam tiru gaya fei mau tau. tau tak sape fei mau? ala... sape tak kenal memang la dia tak ikut trend kat malaysia ni. huhu. Atan n kwn-kwn dia yang lagi 3 orang ni sumenye ade kisah masing-masing berjumpe dengan hantu. btw.. citer ni sebenarnye simple n straightfoward. dia tak membebankan penonton. boleh la kalo nak release tension pegi tengok cite ni.

Secara keseluruhanye kerie kasi 3 bintang dari 5 bintang untuk satu malam kubur berasap. k la smpi sini saje review kerie. bai.

3 comments:

JIJI YU said...

jumaat lg ke

kura said...

wooo. ada blogger lain kata cerita ni pun kureng dari segi jln cerita :0

emeliena said...

ingat cerita hapa. tak tengok lagi lahh. dah kerie buat entri pasal cerita ni, nak pi tengok lerr (: hee.
(bajet berani lah sangat)