My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, December 2, 2011

Movie review: Ombak Rindu

Assalamualaikum

hai..

Salam Jumaat

Cube tgok tajuk cube cube... ombak rindu woo.. hehe. semalam kerie da pegi menonton. jangan jeles. hari petame da tak menyempat pegi serbu panggung sambil mengendeng pop corn satu balang beso.. sungguh excited. nak tau nape kerie begitu teruje? adakah sebab aaron aziz semate2..? oh tidak. memang la si aaron tu ensem tahap suami orang. tapi.. kerie tak berminat dengan ketampanan beliau. kerie cume berminat dengan cite ombak rindu sebab karya dia diadaptasikan dari novel fames ames ombak rindu. yang menjadi kegilaan remaje sebaya kerie ketika awal tahun 2000. 




Overall ceritenye adalah tahap terbaik. sangat pandai mempermainkan emosi kerie sampai nangis-nangis lap kat lengan baju cik bedah yang tengah khusyuk sedut air sropp sropp mase hari kejadian. sib baik dia khusyuk sedut air fanta tu. kalo tak mesti dia sedar kerie da lap hingus kat baju dia. cik bedah cuci baju pakai softlan, minyak wangi ditabur nye 4 gelen.. takde la busuk baju beliau. sbb tu sesuai dijadikan sapu tangan di kala terdesak. hehe..

Pelakon cite ombak rindu ni kire bagus jugak lah. Maya karin rupenye sangat sesuai jadi watak izzah. bile dia buat muke innocent tu.. amat la jadi dan menyentuh perasaan. ditambah lagu latar macam nak menikam-nikam kalbu. Aaron aziz memang la no doubt dia punye lakonan sungguh bagus. :D. lisa surihani pon ok lah tapi suara dia marah tu n gaya dia tu, tak cukup buat kerie jadi annoying kat dia. maybe sebab muke dia tu da comel sangat. hehe.

Overall kerie bagi 4 bintang setengah untuk cite ombak rindu. cite dia memang best. tapi kerie tak suke adegan keterlaluan yang dipaparkan sampai kerie rase muke kerie tebal bile kerie tengok adegan terbabit membuatkan kerie tertunduk malu.



Setakat ni je review kerie untuk ombak rindu. Pegi lah menonton sebab memang berbaloi pon pegi tengok kat cinema. hmm.. k bai.

5 comments:

alyaclumsy said...

tak smpt g nk tgk :( sobbsss

kura said...

esok nk p tgk ombak rindu lah. haaa!

|| amira || said...

wah ~ dah tengok ! jeles ni .
bila la nak pegi tengok .

alang said...

looking forward to watch the movie.

kiera'sakura said...

nk tgk jgak nanti... yg x elok tue mmg x pttnye ditayangkn