My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Tuesday, September 13, 2011

Budak baru terlebih excited

Assalamualaikum

hai..

Uia kini sudah dipenuhi dan sesak dgn kehadiran students yang cantik2 dan hensem2. haih.. kelmarin merayau kat centre sebab ade urusan yang nak diselenggara kan.. wahhh.. banyak nye gadis manis berbaju kurung. kerie amat suke budaya uia ni. kelihatan semua sopan2 belaka. :D 

Tapi kan.. da banyak-banyak orang ni, banyak lah plak ragam nye. mse kat centre hari tu, ade lah segerombolan students baru.. eceh.. bergerak bersame geng sambil membawak beg ta'ruf.. habes cool la ni. ni sisters tau. bukan brothers. skali mereka ni pon singgah kat satu booth, booth ni ade main2 permainan pastu dapat hadiah tau. abg yg jage booth tu pon cakap n promote dgn mereka ni lam bahasa melayu.. tapi geng sisters yang bertudung bidang nam ploh ni membalas kate2 abg terbabit dengan bertutur lam bahasa inggeris dengan lagak gaya yang bajet "ohh.. aku sorang je pandai speaking!!" . wahhh!!! sgt uia oke..err.. yeke? kerie dak uia, kerie tak pon mcm tu.  pastu, brader ni cakap la.." wahh.. speaking ek kamu orang ni" dengan bangga nye dan kuatnye student terbabit menjawab, "yes.. we are BENL student, so we have to speak in English.." duhhhh!!!! Oh.. ko sorang je lah BENL student kt dalam Uia ni.. adoi lah, punye lah yekksen. kerie sebagai senior tengok je sambil gelak lam hati.. kui kui kui..budak baru nak belajo. bio kan aje. tak kesah lah BENL ke HS ke, KAED ke, LAW ke.. sume budak uia belaja dalam english. memang English is our medium, tapi takde la begitu teruja bercakap BI dengan abang booth yang sudah ketara melayunye dan jugak berkemungkinan besar bukan budak UIA. BM sudey... kot nak ckp dengan org admin ke, department ke, lecturer ke.. takpe lah cakap in English. Nak cakap english sesame geng ko pon akak tak kesah dik. tapi abg booth tu kot tak prefer cakap in English. kan elok kalo merendah diri. Pandai English tak semesti nak kene cakap English merata riti.. betol tak? ikut keadaan lah kan...

Oke!!! stop mengumpat. skang cite lain plak. Bilik kerie da dihuni oleh roommate baru. sume comel2 belaka dan friendly. mereka adalah pangkat adik2 dengan kerie. yer.. kerie sedar kerie semakin menginjak dewasa. itu la hakikatnye. Alhamdulillah dapat roommate baru. takde lah sunyi sangat bilik nnt. boleh buat kawan skali. hee...:) 

Cite lain plak. Ni.. weekend ritu kerie telah berdating secara khas nye dengan kawan baik kerie cik hamizah zainun, bersama suami beliau, encik amin. yer.. best jugak acara dating kitorang tu sebab kitorang pegi melahap kat dua rumah terbuka.. burpppp.. alhamdulillah kenyang. pelbagai juadah dihidang, kerie pon tanpa ragu-ragu walaupon sedikit, melahap tanpa pandang kiri dan kanan. sungguh sadis sape dapat awek gelojoh cam kerie nih. huh.. 

ade gambar ke tak nak tayang lam entry nih?? alah.. mcm mls je nak upload, huh.. jap pk jap.. nak letak gambar ke tanak...

5 minit kemudian...

ok lah, kerie letak gambar lah...

Ni lah puan hamizah zainun. dia da 8 tahun kawan dengan kerie sedari zaman matrik lagi. wuwuwu..
da.. tu je k.. bai. 

4 comments:

Bidadari Syurga said...

wooooooooo bestnya entry ni... ok belajar dengan happy ok.... chaiyok2... cian abg2 tu kena eksen dengan junior yeak...

Umie Artoqiemie said...

Yes.. U sekarang dah makin sesak..

JIJI YU said...

muahhaa..sunguh uia ekkk

Run Away said...

.../salam kenal..;d