My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Tuesday, September 27, 2011

Kan lagi elok bile senyum.

Assalamualaikum

hai.

Mata mengantuk tapi hati gundah gulana mau mengupdate blog. petang petang ni tak elok tido, kang telajak tak pasal-pasal jadi gila ba alip ba ya plak. tanak kerie. so baik kerie gagah kan mata update si blog yang tak sebape ni.

Nak cite ape sebenarnye ni? haih.. blur betol lah nak buat karangan tuk blog ni. huhu.. ok ok ok... deep breathing!!

Sebenarnye kerie nak cite pasal kerie da dapat tempat practicum. Hahaha.. terbaik sangat2 sebab kerie dapat kat HUKM, jauh oke dari UIA. tapi apakan daya, terpakse jugak pegi situ. Tempat lain tak sudi nak amik kerie. huhuhu... ini lah nasib pelajar masters psychology. terutama yang specialized dalam clinical and counseling macam kerie ni. Melukut di tepi gantang namenye ni... haih. HKL sudi mengambil kami tapi apakan daya, agaknye kitorang ni tak penting kot buat kat HKL so that's why nak sign MOA mengambik mase berabad-abad. Mungkin tahun 2080 kot baru siap MOA tu. hampagas...

Tapi kitorang student Masters tableh komen bebanyak.. kang dikatenye manja, mengade.. yelah.. student tableh kate ape. orang atasan sume lagi mulia.. so baik ko shadddapppp!! nak kene dismiss ke? ok k k.. tak tak tak.

da.. takyah cite pasal practicum. buat kerie stress je mengenang kan HUKM yang jauh tu. baik kerie cite pasal senyum..errr..

Senyum boleh menbawa kebahagiaan. orang pon boleh jatuh cinta dengan kite kalo tengok kite senyum. kalo muke masang gebang.. takde sape kot suke. Kerie kalo buat muke serius tanpa senyuman, sume kate kerie sombong, garang n menakutkan. tapi.. pls pls pls ppl.. don't judge me by my face oke. even though my face look so sour but my heart is sooooo sweet. sile percaya oke!!!

Tapi betol lah. Kalo kite amik gambar tanpa senyum, gambar jadi kurang menarik. macam sakit hati je tengok. pastu tableh time kenyataan yang muke kite ni rupenye selebet bile tak senyum.. lepas ni mesti da tak benti senyum. yelah nak nampak cantikkan. huhu.. takpe takpe. senyum tu kan sedekah. :)

Jom tengok gambar kerie bile tak senyum.. kerie tanak cakap selebet walaupon memang ye. tapi itu kejadian Allah. cantik ke idak, itu kehendak dia kan?? so kerie bersyukur dengan apa yang dikurniakan sebab kerie ni milik DIA. Thank you Allah.

Muke ni macam nak bunuh orang.. grrrrr...

muke ni ape? nak nangis ke boring ke? apekah ini..? 

yang ni ape? jangan muntah weh. T___T
haishhh.. aigoo.. ape fungsi ler kerie ni letak gambar yang tak menarik ni?? errr.. sebenarnye kerie nak cakap, kan lagi elok bile senyum, bukan nak kate kerie lawa bile senyum. tapi, kerie nak kate.. mane2 orang pon bile senyum semua orang senang hati memandang. kan? so, smile always k. tak kire time amik gamba ke, time tido ke, time beli makanan kat cafe ke, time berhadapan dengan department, time deal dengan mahalah ofis ke, time ternampak harimau ke.. tak kesah. senyum adalah kelegaan. yang sakit boleh jadi sembuh  dengan senyuman. :)


k dah.. bai

5 comments:

Umie Artoqiemie said...

muka ke-3 sumpah macam Yuna!!!

Faz_cs said...

Senyum itu manis =)

Heidi Shafiq said...

ingatkan yuna tadi.. haha.. :D

Liyana Zahim said...

Akk.. All da best! :) Smile brings us to hapiness n hapiness is needed at all time.. :)

JIJI YU said...

waaa akak master ni..