My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Friday, September 23, 2011

Lepas 6 bulan, boleh kawen.

Assalamualaikum

hai korang...

Kerie nak kecoh satu benda ni. benda ni cikgu kerie yang kate. bukan bukan.. bukan cikgu tapi lecturer kerie yang kate. tapi sebelom kerie cite, kerie bgtau la name lecturer kerie ni dulu. name dia dato dr. mat saad. ha.. dia ajar kerie psychometric application mase kerie buat bachelor degree kat uia. wuwuwu.. kerie dapat A sbb dato' mat ni sangat la pemurah orangnye. ekekeke... ok da sambung pasal benda yang kerie nak kecoh ni. dia kate kan kalo kite berkenalan dengan seseorang, sebelom bertindak ke langkah yang lebih romantik iaitu kawen atau tunang-tunang atau gatal-gatal kaple. kite kene bagi mase 6 bulan untuk tempoh pekenalan dan ujian. tengok same ade kite serasi kat orang tu ke tak. tengok same ade orang tak pudar perasaan kat kite ke tak walaupon kite da buat perangai macam zombie tak cukup makan depan dia.. ha.. so bile da lepas 6 bulan kenal. tengok pangai dia macam best dan makin best, n hubungan pon makin intim makin intim sampai da tahap gatal berangan nak kawen atas angkasaraya. ha.. elok lah dipercepat kan proses kawen mengawen tu. kalo tak mampu lagi, boleh lah cuba booked dulu kan. bayar deposit dulu ke. mintak elok elok dengan tuan punye badan dan jugak keluarga tuan punya badan.

Tappppiii..apa pon, selepas 6 bulan perkenalan, bukanye boleh dijadikan sebagai tiket untuk korang bermesraan berlebih-lebihan tau.. a a a... no no. jangan nak gatal lebih. sok kalo jadi benda lain, salahkan kerie plak sebab post kat blog pasal bnda ni. kalo nak bemesra lebih-lebih, kawen!!! kite ade peraturan. jangan main redah je. ha...

k lah. tu je nak kecoh. ok. bai.

Pesanan kepada gadis diluar sane: jangan jadi macam lebih sudu dari kuah. Malu itu perisai untuk si gadis manis.

3 comments:

kura said...

tips kawen 4 ada kak? Ehhhh. hahaha

syakey said...

6bulan kadang macam tak cukup je....

Cherry Blaise said...

how about baru 2-3 or 4 months gitu terus nak kahwin? boleh ke,kak?