My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, October 23, 2011

Blog yang memikat hati kerie

Assalamualaikum

Hai..

Hari ni kerie puasa, so takleh pegi makan. Bagi menghabiskan mase lunch n rehat, kerie pon update lah blog. Kerie memang suke berblog, dan suke jugak bace blog org lain, tak kurang jugek suke menfollow blog org lain. kini aktiviti harian kerie semakin padat apabile dicampur gaulkan dengan aktiviti blog memblog. huhuhu. tapi ape pon, banyak kebaikan bile kite jadi blogger yang suke menjengah dan bace entry org lain. salah satu nye kite boleh update keadaan semasa masyarakat lam negara  dan luar negara. Huhu.. so opkos blog yang berinfomatif menjadi pilihan utama kerie. :D ekeke..

Untuk memudahkan pembace dan pemblogger mengikut citarasa kerie dalam berblog, meh sini kerie bagi cth blog mcm mane yang jadi pilihan kerie (sape ntah yang nak ikut citerase kerie.. duhh!!)

1) Kerie amat suke blog yang berinformatif. contohnye memaparkan cerita berkaitan dengan isu semase, tak kire lah dari segi lucu nye, kontroversinye, Keseriusanye dan sebagainye. Contoh blog yang berinfo dan sarat dengan tulang belulang kelucuan menjadi kegemaran kerie ialah blog encik khalis. Macam-macam ada wa ckp lu. ekekeke...

2) Kerie teruja dengan blog apabile tengok or mendapati didalamnye ade cite pasal kucing, meow or spesis kitten yang comel tahap kawabangga. huhu.. contoh blog yang kerie teramat teruja nak bace entry2 nye adalah... blog kucing.my.. mmg best la sume2 entry dia. :D

3) Kerie suke jugak bace blog personal. Tapi tak semua. kerie suke blog yang same level dengan pemikiran kerie. maklum la kerie ni da besar panjang. da matang dan da masak pemikiranye. kerie tak layan blog yang budak sekolah yang duk cakap pasal cintan cintun sambil makan megi cintan tu. no no. kerie cume layan blog yang cukup matang untk diperbaca dan diperkatakan sambil menikmati megi kimci ramen cup keluaran super. ha... Contoh blog personal yang menjadi tarikan kpd kerie ialah, Yuyu zulaikhaUmie artorqiemiejiji yu (pak ostad), Blog kakak kerie (Gadis Hijab)

Ha..tu la antara contoh blog yang kerie layan. tapi chup!!!! don't simply make ur own conclusion ok. sebenarnye sume blog yang kerie follow, kerie bace.. tak kisah lah blog sape pon, blog jual baju ke, jual kasut ke, jual muke ke, tak kesah.. kerie bace n layan aje sbb setakat ni kerie takde lagi follow blog budak sekolah or org dewase yang terlalu masyuk cakap pasal hubungan cinta dia dengan pakwe/makwe dia. Muak kerie nak bace cite cinta. kalo best macam cite penulisan Johanna lindsay takpe gak.. ini entry sume syok sendiri punye entry. hampagas alagapas betol la. -..-'

k da bai. habis.

6 comments:

mykhalis said...

Terima kasihla sebab sebut nama Khalis.. kurang sikit luka kalah 1-6 malam tadi..huu.. hepi blogging dan kuatkan semangat berblog k?

Umie Artoqiemie said...

blog umie agak kurang matang...(ehem2) hahaha.. thanks link kan blog umie sekali ^__^

JIJI YU said...

muahhaa...gilak la blog aku ada dalam list..dah la dgn budakk ohsemm kononnya..ekeke..nanti la engko..

Kucing said...

wah,...tenkiu sebab sudi lawat kucing.my...hehe

wah...sangat teruje hehe

IFA Athirah said...

ni msti peminat giler kucing ni.sama!!!

cimOt said...

all ohsem!!