My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, October 2, 2011

Pasal pembendahan plastic

Assalamualaikum

hai

Topik ni mang da lapuk di mamah anai-anai. tapi kerie tak dulik.. nak cite gak. Kerie ni kan suke tengok cite korea. suke dengar lagu korea tapi kerie admit kerie tak bape bekenan dengan tebiat diorang ni yang suke sangat main bedah-bedah sesuke hati. Sebab nak lawa punye pasal sanggup bedah. tak asli langsung.

Tapi... bagi diorang bedah-bedah untuk cantik ni cool. kate diorang, ape salah nya untuk kelihatan cantik. hai.. kesian betol la kalo orang yang terlalu obses pada kecantikan physical yang hanya sementara. Kalo cantik pon ape gune nye kalo akai tak dak. Cantik pon tak gune kalo tak mentauhid kan Allah, betol tak?

Sebab diorang tak mentauhidkan Allah lah diorang sesuke hati nak mengubah kejadian Allah. Tak rase bersyukur di atas kurniaan Allah. Bukan masalah salah ke tak salah nak cantik, tapi itu adalah ciptaan Allah, tiada ciptaan lain yang setanding ciptaan Allah. sesungguhnya Dia adalah pencipta yang terbaik.

Tak kisah lah kalo non-muslims yang buat pembedahan plastik. tapi ape kes plak bile artis melayu, Islam buat pembedahan plastik? buat botox? pakai rambut palsu? sambung rambut? errr... kerie tamau cakap bnyk. pandai-pandai ler korang pk sendiri ape cite nye. ketuk kepala dengan tukul, tanya lah otak, tepuk dada dengan bantal tanye lah iman. ha... :)

Ni bukan muke plastik tau.. 

k bai.

4 comments:

Umie Artoqiemie said...

mereka yang berdosa, taktau bersyukur dengan kurniaan Allah.

Bidadari Syurga said...

ya muka kamu sweet cantik... untung tak payah buat pembedahan plastik mcm dorang yg lain.... ada untung nampak... tak untung.... tenggelam adik... heeeeeeeeee

Perfumes Farm said...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

view the link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

.diannorhayati. said...

hi kak. dtg lawat balik. hehe


euuwww. tak faham kenape nk buat plastic surgery ni. kite perlu bersyukur dgn ape yg kite ade.

buat pe nk tukar tukar and buat plastic surgery bagai. end up menyusahkan diri. kalau org luar and kafir tu tak kisahla. tp orang kie,melayu and ISLAM. tak faham kenape.. haisshh