My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, October 23, 2011

Seminar keluarga komuter anjuran kementerian pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat

Assalamualaikum

hai..

Hari kames yg lepas bersamaan dgn 20/10/11, kerie telah terlibat sebagai peserta seminar keluarga komuter. Keluarga komuter? ape tu? eh.. bukan keluarga yang tinggal dalam komuter atau menetap sebelah stesen komuter atau anak yg dilahirkan dalam komuter. bukan bukan. keluarga komuter ni dimaksudkan sebagai pasangan suami isteri dalam keluarga itu tinggal berjauhan melebihi 3 hari dalam jarak kilometer yang jauh. melebihi 2 marhalah gitu. Ha.. Zaman skang ni mcm2 name keluarga ade.. memang sungguh canggih.


Seminar ni telah dirasmikan oleh YB Dato' Seri Shahrizat. Kerie pegi seminar ni sebenarnye untuk menimba ilmu kautan untung beribu-ribu lemon. ha... bagus tau attend seminar2 macam ni. at least kite tau perkembangan semase dan bercambah ilmu lam otak kite. Alhamdulillah dalam seminar ni takde unsur-unsur politik. yang tu yang penting. dia lebih kepada academic seminar yang membantu kite menambah ilmu pengetahuan kite terhadap situasi dan keadaan masyarakat kite skang ni. sangat sesuai dengan bidang i oke.. hehehe...
Tu dia kak jat... hee.. ni mase lepas perasmian seminar. walaupon secara peribadi kerie bukan orang kak jat, tapi bagi kerie la dia memang friendly, PR skill dia memang bgs lah. 
 Pacific ballroom
Seminar ni bertambah best sebab ia telah diadakan di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur. Yang best nye tempatnye selesa termasuk surau, washroom n tempat makan.. eekekeke.. highlight sikit.. tempat makan. hahaha.. makanan memang masyukkkk... bak kate orang penang, termonyeh-monyeh kerie makan cheese cake dia. walaweyyyy.. sedap nye sampai rase macam tanak meninggalkan tempat makan dia selame-lamenye. Desert dia semua marveles. Disamping kitorang makan memakan.. kitorang telah pon mengumpat dan berkate-kate tentang kehebatan pelayan2 dan chef hotel terbabit. heaven.

Wakil pelajar dari UIAM.. :)
Seminar ni telah bermula pada jam 9.30 pagi setelah dijamu serapan yang lazat lagi enak. Tamat seminar adalah pukul 5 petang. Sebelom tamat kitorang dihidangkan dengan popia dan roti jala disamping teh dan kopi panas. tapi kerie tak makan pon, sbb mase lunch kerie da makan desert terlalu bnyk smpi kenyang selame 12 jam. huk huk huk....

Pengacara tv9 untuk rancangan safiyyah ni memang wajib ade.. kebiasaanye kalo berkaitan dengan kegiatan ilmiah, kitorang sering bersame.:D
so sempena kerie da menghadiri seminar tu memang wajib la kerie tayang gambar. macam mustahil je kalo kerie habis kan entry tanpa sebarang proses tayang menayang gambar kan. ekekeke..

:) da nak balik. jom.. 
K lah.. demikian sahaje. err.. memekak betol la bunyi kereta kat parking lot block kerie ni. adoi... bako kang kete tu baru tau. huh.


k bai

1 comment:

JIJI YU said...

waaa aku silap orang jap tadi..entah mana satu pengacara