My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Sunday, October 30, 2011

Diary dan kerie, tak perlu dipisahkan.

Assalamulaikum

hai..

Setelah dua tiga kali entry berbentuk perkembangan ilmiah, kali ni kerie nak buat entry yang tak ilmiah sangat lah. bosan la asik ilmiah je.. nnt takde life. ekekeke.. ok ok.

Kerie ni pompuan yang bajet dramatik, emotional lebih, jiwang-jiwang memang terer semulajadi, takyah bace buku text atau menuntut ilmu secara pertapaan. tak payah. kerie ni gadis yang sukeeeee sangat akan diary terutama yang comel-comel, dan fancy mency ni. Kerie tak suke lah diary terlalu Corporate, tak syok ok. tak comel. tapi kalo dapat free kerie belasah aje. Kerie dari kecik suke diary. drama queen la kate kan. kononye bile ade diary macam orang dewasa, macam lebih organize, macam lebih cool. tak tak sebenarnye bahaya ade diary ni. rahsia memang akan senang lenang terbongkar kepada kedua ibu bapa kite, adik beradik kite.. tak kurang jugak kepada sahabat handai jiran tetangga dan jugak kucing-kucing peliharaan kite. yang tu yang tak masyuk. Jadi, kerie telah berkeputusan untuk tidak menulis semua terlalu detail dalam diary kerie. kalo kerie tulis pon, ade secret language or perumpamaan yang hanya kerie memahami. eceehhhh... :D

Di kala usia melanjut layut dan gayut ini, kerie masih mempunyai diary sebab kerie masih tidak mampu untuk mengengkang hobi dan minat kerie terhadap diary dan notebook yang comel serta menyayat hati. tidak. tidak mampu. jadi.. kerie pon terpaksa menggunakan diary setelah kerie dengan sengaje nye terbeli begitu banyak diary dan jugak notebook yang boleh dibuat diary. Demikian itu kerie juga terpaksa serta kan segmen tayang menayang diary di dalam entry ini. mari lihat.

pling!!!!

chann!!! tu ha diary kerie. sikat n tam drive tu sebok jugak nak posing. kunci bilik kerie tu nangis2 nak masuk lam gambar je. Pen.. memang kerie yang request untk posing skali. nak nampak lagi dramatik. duit syiling sebab nak tunjuk sangat kepelajaran kerie sebab korek duit tabung di kala ketandusan duit. eheh
Dalam diary ni kerie tak buat luahan perasaan atau keluh kesah sendirian. kerie banyak amik quotation yang berguna yang kerie jumpa dan dicatatkan dalam diary ni. ade jugak sedikit sebanyak luahan perasaan, tapi sikit lah. yang banyak macam peringatan je lebih. maklum makin ganyut nye usia, makin suke kepada madah-madah berilmu dan tak kurang jugak madah berjiwang emas 21 karat..  sebagai contoh quotation yang kerie amik kat bawah ni, rase cam sweet je.. hehehe..

kan.. sweet kan? heee.. tak tahu la bagi korang kan. bagi kerie sweet la tu. huhu. ok dalam diary kerie memang mukesurat dia comel-comel oke. ade macam2 gambar. kerie tengok kerie pon geram. diary kulit hitam coklat biru tu ape ade.?calendar je lebih. tak bagus. ni sume ade. organizer pon ade. package. comel. mutu dan keunggulan.
jadi dengan itu baik kerie perabiskan entry ni. rase macam da panjang plak kerie tulis. ok bai.

5 comments:

Maya Lisa said...

comel nyeeee diaryyyyy !

JIJI YU said...

aku selaku cikgu pon kena ada diari..wajib..

eh..butang like ko tu tak menjadi le

Liyana Zahim said...

Liyana tak pndai lgsg nk diary2.. Tak pnh ade diary.. Hehehe..

D- Diari
I- Itu
A- Adalah
R- Rahsia
I- Individu

Kan akk kan??


Nite akk cantik!! :)

pwincess Lov3y dOv3y said...

comey n kreatif..:)

Umie Artoqiemie said...

tak pernah ada diary & banyak buku diary macam kerie gak.. hehe..banyak quotes je.sweet sangat.