My precious kitties

PitaPata Cat tickers

Monday, October 17, 2011

Perempuan mengandung yang tak mengandung: kejadian dalam lrt

Assalamualaikum 

hai..

Nak tulis tapi takde idea. nak cite tapi malas nak pikir camne nak karang ayat. adoi. Skang tgh berpracticum kat HUKM tapi patient takde.. ape pon tak bleh. ape yang boleh cume berperasaan boring boring boring sepanjang zaman. Tp, kerie kalo dapat jumpe patient terus naik sheikh.. memang high terus. excited plak nak meneliti keadaan patient sambil berniat membantu ape terdaya. Kerie nak bace file patient, tapi ade satu dr. ni tengah pegang file. so.. mls nak pegi kaco dia, mintak. hmm..Ok da. sebenarnye kerie bukanye nak cite keadaan kerie berpracticum hari ni.. tak tak.. kerie nak cite pasal kejadian dalam lrt yang berlaku semalam.

Nak tayang pass integrasi bus rapid n lrt kerie.. eheh.. seronok. lepas ni boleh pegi ke mane jua dengan pass ni. :D
Semalam, macam biase.. kerie menyerbu lrt untuk pulang. setibenye kerie kat lrt masjid jamek.. kerie berase hampa kerana kerie tak pat duk lam lrt terbabit. terpakse la bediri. dalam hati asyik mengharap org yang tgh duk depan kerie tu cepat2 bangun kua dari lrt. smpi je stesen jelatek, budak yg duk depan kerie tu turun.. berbunga-bunga riang sambil hidung kembang kuncup kerie duduk kat tempat peninggalan budak terbabit. tak sampai beberape minit kerie duduk. ade sorang pompuan cina plak msk.

kerie pon telek la perut pompuan cina tu. Badan nampak kurus, tapi perut macam mengandung 5 bulan. perasaan bersalah mule menyelebungi diri. haih.. harap je psychologist tp tengok org pregnant berdiri.. takde rase simpati langsung. kerie pon dengan yakinye bgn smbil bermuke manis mempelawa perempuan tu duduk..

Air muke pompuan tu mcm tekejut ibarat berkate di dalam hati, "apesal dia ni tetibe nak bagi aku duduk?". perempuan tu menolak pelawaan kerie. kerie hendak meyakinkan dia sambil berkate
"u pregnant kan? duduk lah.." sambil mate melirik ke perut perempuan tu. Muke perempuan tu terus pucat...ibarat dalam hati sedang berkate, "ko apesal kate aku pregnant, kuang ajaqqqqqq..." tapi dia tersenyum sinis sambil berkate... no no.. I'm not pregnant.. Dang!!! termalu terus kerie mase tu. oi.. sukati je ko kate org tu pregnant. Terus kerie rase bersalah. kononye berniat nak membantu org tapi lain plak jadinye. mesti org tu terus trauma. lepas ni mesti asyik buat sit-up sebab nak kempis kan perut. Tak patut betol la kerie ni. huh.. tapi kerie tak bersalah.. memang perut dia nmpk mcm ade baby -.-'

huhu.. da la. tanak da cite psl benda yang memalukan mcm ni. k bye.

5 comments:

JIJI YU said...

perot die boroi kah

Umie Artoqiemie said...

kesian dia hahahahahahahaha...

ShahzCudin said...

haha..malunya..tp xpe, niat tu baik..

raihanmahpot said...

alamak...how to react ek on such situation...huhu..

princess said...

SANGAT LAWAK . AHAHAHAHA . macam nak gelak kuat2 smpai tercabut je urat ni . hahahaa

tapi takpe , niat dah suci murni tuu : )